Seal

Digitale Charterbank Nederland

De Digitale Charterbank Nederland (DCN) is een centraal dataportal waarin uiteindelijk de gegevens van alle in de Nederlandse archiefinstellingen bewaarde charters in één zoekactie kunnen worden doorzocht. Het portal is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en DE REE archiefsystemen te Groningen, die de digitale toegangen van een groot deel van de Nederlandse archieven beheert. De derde partner in het project, dat werd ondersteund door NWO, was Het Utrechts Archief. Voorts is actieve medewerking verleend door het Regionaal Historisch Centrum Limburg, het Nationaal Archief en veel andere archiefdiensten.

‘Charter’ is de archiefterm voor een afzonderlijk stuk perkament of papier, lees verder

Uw zoekacties: Octrooi verleend door het Departementaal Bestuur van Brabant...

titel ( Regionaal Archief Tilburg )

Zoeken in Charters

beacon
 
 
Beschrijving van de onderliggende componenten
2 HOOFDSTUK II: ARCHIEVEN VAN DE MUNICIPALITEIT, HET BESTUUR DER GEMEENTE TILBURG EN GOIRLE (1795-1803) EN VAN HET BESTUUR DER GEMEENTE TILBURG (1803-1810)
2.1 ARCHIEF VAN DE MUNICIPALITEIT, HET BESTUUR VAN DE GEMEENTE TILBURG EN GOIRLE (1795-1803) EN VAN HET BESTUUR VAN DE GEMEENTE TILBURG (1803-1810)
2.1.1 Bestuur in het algemeen: resoluties; correspondentie, aanschrijvingen; afgegeven verklaringen; publicaties; commissie, instructies, eedsaflegging - octrooien - wetgeving - bemoeiing met onderwijs - bemoeiing met handel, nijverheid, landbouw - toezicht op wegen en wateren - volksstelling - bemoeiing met kerk- en armenzaken - deelneming aan zaken van het kwartier van oisterwijk - commissie van binnenlandse correspondentie uit de municipaliteit - corporele vergadering - gecombineerde vergadering van gemeente-bestuur en gecommitteerden uit de gemeente.
1154 Octrooi verleend door het Departementaal Bestuur van Brabant voor het houden van een wekelijkse markt op woensdag naast de zaterdagse weekmarkt. Met groot zegel in rode was. 1804
Organisatie: Regionaal Archief Tilburg
 
 
 
Een product van:

Huygens ING De Ree