Seal

Digitale Charterbank Nederland

De Digitale Charterbank Nederland (DCN) is een centraal dataportal waarin uiteindelijk de gegevens van alle in de Nederlandse archiefinstellingen bewaarde charters in één zoekactie kunnen worden doorzocht. Het portal is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en DE REE archiefsystemen te Groningen, die de digitale toegangen van een groot deel van de Nederlandse archieven beheert. De derde partner in het project, dat werd ondersteund door NWO, was Het Utrechts Archief. Voorts is actieve medewerking verleend door het Regionaal Historisch Centrum Limburg, het Nationaal Archief en veel andere archiefdiensten.

‘Charter’ is de archiefterm voor een afzonderlijk stuk perkament of papier, lees verder

Uw zoekacties: De gemeene buren van Zuitlaren "wilkeuren"omtrent het verhur...

titel ( Drents Archief )

Zoeken in Charters

beacon
 
 
3. Regestenlijst
Regest
De gemeene buren van Zuitlaren "wilkeuren"omtrent het verhuren of verkoopen van waardeelen en het gebruik der marke door buitenburen, bepaaldelijk door de inwoners van Zuitbroeck.
Anno als voors. (in den jare ons Heren duisent vierhondert ende achtentnegentich op sinten Laurents dach).
Afschrift gemerkt "G" naar een vidimus d.d. 1 September 1543 door Johan van der Campe "in affwesen des drosten to Coevorde". Het oorspronkelijk stuk was bezegeld door Albert Everdinge. Copia copiae (inv. nr. 16) gemerkt "G" (naar het genoemd afschrift?).
Organisatie: Drents Archief
 
 
 
Een product van:

Huygens ING De Ree