Seal

Digitale Charterbank Nederland

De Digitale Charterbank Nederland (DCN) is een centraal dataportal waarin uiteindelijk de gegevens van alle in de Nederlandse archiefinstellingen bewaarde charters in één zoekactie kunnen worden doorzocht. Het portal is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en DE REE archiefsystemen te Groningen, die de digitale toegangen van een groot deel van de Nederlandse archieven beheert. De derde partner in het project, dat werd ondersteund door NWO, was Het Utrechts Archief. Voorts is actieve medewerking verleend door het Regionaal Historisch Centrum Limburg, het Nationaal Archief en veel andere archiefdiensten.

‘Charter’ is de archiefterm voor een afzonderlijk stuk perkament of papier, lees verder

Uw zoekacties: Bevestiging door meerdere personen van de begiftiging met he...

Charters

>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
3. Stukken uit het archief van de Audiëntie

Stukken betreffende de oorlogssituatie in de Ommelanden, de verkoop van kerkelijke goederen, de begiftiging (schenking) van het voormalig waddeneiland Korenzand en het beleg van de stad Groningen. 1550-1593 en zonder datum. Fiche: Inv.nr. 1428.4, ff.1-181.

Betreffende het eiland Korenzand.
476 Bevestiging door meerdere personen van de begiftiging met het eiland Korenzand. Latijn. 1343. [In modern hs.] Origineel Charter. Teruggevonden 1881; Invent.nr. 1428.4. ontbreekt.
Organisatie: Tresoar (Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum)
 
 
 
Een product van:

Huygens ING De Ree