Seal

Digitale Charterbank Nederland

De Digitale Charterbank Nederland (DCN) is een centraal dataportal waarin uiteindelijk de gegevens van alle in de Nederlandse archiefinstellingen bewaarde charters in één zoekactie kunnen worden doorzocht. Het portal is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en DE REE archiefsystemen te Groningen, die de digitale toegangen van een groot deel van de Nederlandse archieven beheert. De derde partner in het project, dat werd ondersteund door NWO, was Het Utrechts Archief. Voorts is actieve medewerking verleend door het Regionaal Historisch Centrum Limburg, het Nationaal Archief en veel andere archiefdiensten.

‘Charter’ is de archiefterm voor een afzonderlijk stuk perkament of papier, lees verder

Uw zoekacties: Akte, waarbij hertog REINALD IV wegens een door hem verschul...

titel ( Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg / Angerlo en Doesburg )

Zoeken in Charters

beacon
 
 
1473 Akte, waarbij hertog REINALD IV wegens een door hem verschuldigde geldsom aan JOHAN LOENYS het recht geeft om jaarlijks 100 Arnhemse guldens te heffen uit de gruit en de dagelijkse tol te Doesburg.
Datering:
1420
Naam archief:
Oud Archief Doesburg, 1230-1811
NB:
Met akten van overdracht aan de stad door de erfgenamen van JOHAN LONYS en van toestemming tot deze overdracht door hertog ARNOLD, 1425. Zie reg. nrs. 359, 421, 423.
Toegangsnummer:
48
Omvang:
3 charters
Organisatie: Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg / Angerlo en Doesburg
 
 
 
Een product van:

Huygens ING De Ree